zaterdag 11 februari 2017

Met kids naar het bos | Mamablog met humor

Afgelopen zondag was het heerlijk weer om te gaan wandelen in het bos. Papa was druk in de weer met een verbouwing op de zaak dus de meisjes hadden de dag voor onszelf. Met kids en hond naar het bos

Ik laadde de kids en puppy Sammie in de auto en reed naar het bos. Heerlijk om te genieten van de eerste zonnestralen die door de blaadjes van de bomen schijnen en de frisse boslucht. Krakende blaadjes onder je voeten. Aan iedere hand een kinderhandje en lopen maar.


Moois uit het bos verzamelen

Mijn kids kunnen het bos waarderen, maar wandelen is niet echt een hobby van ze. Dit betekent dat mama haar fantasie moet laten werken om ze te laten lopen. Ik neem altijd een zak mee, waar we de mooiste dingen uit het bos kunnen verzamelen om later een knutselwerk van te maken. Een blaadje hier, een eikeltje daar. Mijn kinderen vinden het geweldig. Om de minuut roept een kind enthousiast "Mama, kijk eens hier". Na de nodige “oehhh”s” en “ahhh”s” mag het item aan de zak worden toegevoegd en lopen we weer een stukje verder.

Sprookjes in het bos

Sprookjes doen het ook goed. Boomstronken met gaten erin zijn elfenhuisjes en in paddestoelen wonen kabouters. Natuurlijk moeten we altijd even luisteren of er iemand thuis is.

Dieren spotten in het bos

Dieren spotten is tricky. De aandachtspanne van kinderen is kort en als er na vijf minuten geen dier verschijnt is het spelletje niet meer leuk. Maar waarempel wij zagen maar liefst twee eekhoorntjes voorbijlopen.

Loslopende honden in het bos

Een ander attractie zijn alle hondjes die in het bos lopen. Met name hondje Sammie kan zijn geluk niet op. Iedere hond die we tegenkomen wordt uitvoerig geïnspecteerd. Dan volgt er een soort van tikkertje waarbij de honden elkaar bij toerbeurt achterna rennen. Gelukkig luistert Sammie tegenwoordig redelijk en na een minuut of vijf kunnen wij de route weer vervolgen. Totdat hij een ander hondje tegenkomt en dan begint het hele spel opnieuw.


Opladen in de natuur

Na zo'n dag in het bos voel ik me volledig opgeladen. De kids en Sammie zijn moe en voldaan van de wandeltocht dus de rest van de zondag heb ik geen kind aan ze. 

Nou maar hopen dat het weer volgend weekend ook een beetje meewerkt. Kunnen we weer lekker naar het bos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten