zondag 19 februari 2017

De liefde voor je kinderen is eindeloos | Mamablog met humor

liefde kids mamablog
Wat is liefde? En hoe voelt pure liefde? Als je kinderen hebt, kan het bijna niet anders dan dat je het ervaren hebt. Spontane knuffels

Een spontane knuffel van de oudste, de geur van de haartjes van je kleine. De jongste die "dag onderbroekenbil" tegen je zegt als ze gaat slapen en vervolgens heel hard moet lachen. 

De definitie van liefde

Wikipedia zegt dat liefde de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander betekent. In het geval van kinderen kun je eraan toevoegen dat je hun belang voor je eigen belang stelt en dat je je altijd zorgen over ze maakt.  Zoals over mijn oudste. 

Kat uit de boom-kijker

Mijn oudste is een gevoelig meisje dat de kat uit de boom kijkt. Ze moet altijd acclamatiseren voordat ze het aandurft om met onbekende kindjes te spelen. Kleine dingen zoals dat een klasgenootje haar hand niet vast wilden houden, raken haar meer dan een ander. 


Een onbezorgde jeugd geven

Uiteindelijk komt het hoge woord eruit en dan huilt ze zachtjes in mijn armen. Mijn hart huilt dan mee. Ik wil zo graag dat mijn kinderen een onbezorgde jeugd vol plezier, veiligheid en zonder zorgen ervaren. En het raakt mij meer dan wat dan ook als één van mijn kids verdriet heeft. 

Voor de eerste keer naar school

Toen ze net naar school ging heb ik me grote zorgen gemaakt. De eerste weken week ze niet verder dan een meter van de leraar. Ze hield zich op de achtergrond en maakte niet veel contact met andere kinderen. 
Inmiddels zijn we drieeneenhalf jaar verder en is er veel veranderd. Ze heeft veel vriendinnetjes en durft steeds meer van zichzelf te laten zien. Ze doet het goed op school en is in haar element.

Mama's oude angst

Af en toe speelt de oude angst van mama weer op. Bijvoorbeeld als ze een tijd lang niet heeft afgesproken met haar vriendinnetjes. Ik weet dan niet hoe snel ik actie moet ondernemen om een playdate te regelen. Mijn vriend is een stuk relaxter in die zaken. Hij stelt dat ze misschien even niet zo'n zin heeft om af te spreken en dat het wel weer komt. Daar kan ik het dan mee doen. Hij heeft ook wel een punt. 


Liefde is loslaten

Liefde is ook je kinderen vrij laten en ze hun eigen leven laten leiden. Het enige wat je als ouder kunt doen is ze een veilig vangnet bieden. En ze laten weten dat ze alles tegen hun papa en mama kunnen zeggen, zonder vooroordelen. 


Uitnodigingen voor kinderfeestjes

Vorige week vond ik maar liefst twee uitnodigingen voor kinderfeestjes in mijn oudste haar schooltas. Ik was als een kind zo blij. Een persoonlijke uitnodiging van koning Willem Alexander himself had mij niet blijer kunnen maken. Het gaat goed met haar. En als het goed gaat met haar, gaat het goed met mij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten