zaterdag 11 februari 2017

En ze leefden nog lang en gelukkig.........| Mamablog met humor

Er was eens.......een lief meisje dat niets liever deed dan zich als een wonderschone prinses te verkleden.

Favoriete rol als prinses

Iedere dag na school rent mijn oudste dochter thuis meteen de trap op, trekt haar kleren uit en vervolgens één van haar vijf prinsessenjurken weer aan. Een sjaal van mama fungeert als sluier. Glittertas erbij, lippenstift op en ze is er helemaal klaar voor om zich in haar favoriete rol onder te dompelen.

Prinsessenritueel op zaterdag

Op zaterdag hoeft ze niet naar school, dus begint het prinsessenritueel al 's ochtends vroeg. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Prinsessenoutfit aan en de lipjes parmantig gestift. Als een echte royal liep mijn dochter sierlijk de trap af. Helaas zat er beneden geen prins op haar te wachten, terwijl er volgens mijn dochter toch echt een prins in het sprookjesverhaal moet zitten. Wat nu?


De rol van charmante prins

Aangezien mijn lief mocht uitslapen en ik deze ochtend de kinderen bezighield, werd ik gevraagd om de rol van stoere en charmante prins op me te nemen.


Het sprookje van de prins en de prinses

Het sprookje speelde zich als volgt af. De prins was druk bezig het aanrecht op te ruimen en koffie te zetten. Toen zag hij opeens een wonderschone prinses voorbij schrijden. Eén blik op haar, een klein dansje samen en warempel, hij wilde meteen met haar trouwen.

Een verdwenen prinses

Helaas was de prinses op mysterieuze wijze ineens verdwenen. De prins zocht en zocht, maar kon haar nergens meer vinden. 

Gebroken door zijn verdriet plofte de prins op de bank en dronk zijn koffie. Totdat hij plotseling ergens in de verte de prinses zag lopen. Hij wist niet hoe snel hij van de bank af moest komen. 


Een aanzoek van de prins


Hij haastte zich naar de prinses, knielde voor haar neer en zei de volgende magische woorden: "Lieve, lieve prinses, ik vind je zo lief en mooi, zou je met mij willen trouwen?". Dat wilde de prinses wel. Het aanstaande huwelijk werd bezegeld met een kus en een dikke knuffel. 

Het werd tijd voor een tweede kop koffie, dus de prins liep naar de keuken om een heerlijk kopje Nespresso te maken. 

Een dode prinses


Toen hij terugliep naar de bank zag hij dat er iets vreselijks was gebeurd. De prinses lag roerloos op de speelgoedkist zonder enig teken van leven. De prins deed alles wat in zijn macht lag om de prinses weer tot leven te wekken, maar zijn pogingen waren tevergeefs.


Het wonder van de liefdeskus


Gebroken door het zware verlies van de liefde van zijn leven, besloot de prins nog een laatste poging te wagen en gaf de prinses een echte liefdeskus. De prinses ontwaakte gelukkig meteen uit haar diepe slaap. De prins en prinses vlogen elkaar in de armen..... en ze leefden nog lang en gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten