woensdag 8 februari 2017

Help, mama komt haar ex tegen! | Mamablog met humor

Ken je dat? Dat je een ex altijd net tegenkomt op het moment dat het het minst uitkomt?
Afgelopen weekend had ik zo'n dag. Genietend van het zonnetje besloten de kids en ik een bezoekje aan de plaatselijke speeltuin te brengen. Omdat ik enigszins achterliep met de was, was mijn enige optie om aan te trekken een spijkerbroek van alweer een aantal jaartjes terug. Ik trok mijn oude sneakers erbij aan, want we gingen immers naar de speeltuin, geen optutpraktijken nodig. De kinderen zagen er redelijk uit, want aangekleed door hun vader die ook verantwoordelijk was voor het kapsel van beiden. Need I say more.
Na een uitvoerige schommelsessie besloten de kids en ik richting de glijbaan te gaan. Opeens hoorde ik een enigszins bekende stem zeggen: "Hey, jij ook hier met het gezinnetje?" Ik keek omhoog en zag een ex uit mijn verleden. We wisselden een paar woorden, waarna hij samen met vrouw en kids verder liep richting schommels.
De vrouw was gestoken in een hip rokje met kekke wedges eronder en ook de kinderen zagen eruit om door een ringetje te halen. Ik was me er opeens pijnlijk bewust van hoe ik eruit zag. In ieder geval meer dan anders, maar dat was ook geheel te wijten aan het verleden dat ik met mijn ex deelde.
Het was in een tijd dat ik nog superslank was en altijd piekfijn verzorgd de deur uitging. Mijn ex en ik deden in de avonduren niet veel meer dan buiten de deur eten, borrelen en uitgaan. Mijn oude liefde was nogal gefixeerd op uiterlijkheden. Hij wuifde mij met grote regelmaat complimentjes toe over mijn outfit, stralende lach, strakke figuur of wvttk.
Het was een gezellige tijd, maar in alle eerlijkheid was de relatie behoorlijk oppervlakkig. Uiteindelijk had ik toch behoefte aan wat meer diepgang en nam ik afscheid van de relatie en van hem.
In de jaren die daarop volgden ben ik hem slechts enkele keren tegengekomen. In de kroeg, waar hij vertelde dat hij een nieuwe liefde aan de haak had geslagen. Ik was toen al lang en breed gelukkig met mijn lief. Via via heb ik nog vernomen dat hij inmiddels een kind had gekregen. En daarna nooit meer iets gehoord.
En daar stond hij ineens recht voor mij in de speeltuin. Eerlijk is eerlijk, hij had in de loop der jaren ook wat meer buik ontwikkeld en zijn haargrens was behoorlijk opgeschoven. Misschien had hij wel hetzelfde gevoel als ik. En vroeg hij zich af waarom hij zich de afgelopen weken niet wat vaker in de sportschool had laten zien. En waarom hij net die dag zijn haar niet strategisch met wat gel naar voren had gekamd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten