maandag 20 februari 2017

Help, mama heeft niets om aan te trekken! | Mamablog met humor

modemeisje mama blog
Ik was een modemeisje. Iedere week scoorde ik een nieuwe hippe outfit die ik op zaterdagavond live in stad showde. Sinds ik moeder ben, zijn deze tijden definitief voorbij.Fashionista in een hippe boutique

De hoogtijdagen van mijn leven als fashionista waren tijdens mijn studententijd. Ik had toen een bijbaantje in één van de hippe boutiques in Breda. 

Ik was zelf mijn beste klant. Nog voordat de nieuwe collectie in de winkel hing, had ik al een kek setje voor mezelf apart gelegd. 

De personeelskorting was te verleidelijk om mijn salaris aan andere zaken te besteden. Ook de lunchpauze gebruikte ik om te shoppen. Wanneer je midden in de stad werkt is het moeilijk om de verleiding van het winkelen te weerstaan. 


Eerste baan: shop untill you drop

Toen ik een echte baan kreeg met dito salaris, was er minder tijd en meer geld voor mijn shopgedrag. Ik had een appartement op loopafstand van de stad, dus bracht ik menig zaterdag snuffelend door tussen de kledingrekken, om altijd wel met iets hips thuis te komen. De nieuwe outfit werd zorgvuldig opgehangen in mijn king-size kledingkast om vervolgens die avond de show te stelen. 


Uitgaan in een nieuwe outfit

Voor zo'n stapavond had ik een heel ritueel. Eerst uitgebreid douchen en scheren. Vervolgens de make-up zorgvuldig aanbrengen. Haren drogen en de stijltang erdoorheen. Setje fris ondergoed aan, nieuwe outfit eroverheen. 

Met een wijntje op de bank nog even Idols kijken. Kleine touch-up van de make-up en het haar en ik was ready to go. Het hele ritueel duurde gemiddeld twee uur. Dit liep wel eens uit tot 2,5 uur wanneer ik vantevoren nog niet had besloten welke outfit ik aan zou trekken.

Tijdens de zwangerschap: shoppen voor babykleertjes

Wat een verschil met nu. Het begon al tijdens de zwangerschap. Door alle hormonen die door mijn lichaam gierden, maar ook door mijn uitdijende buik was mijn focus in een keer verplaatst van kekke outfitjes voor mijzelf naar schattige babykleertjes voor de kleine. Ik was veroordeeld tot zwangerschapsmode, dus besloot ik mijn fashion skills te gebruiken om een ultrahippe babygarderobe te scoren. Sindsdien is die focus niet meer veranderd.

Shoppen voor de kinderen

Mocht er een klein wonder gebeuren en heb ik een keer tijd om alleen door de stad te lopen, valt mijn oog eerder op een te schattig jurkje voor één van mijn meiden dan op dat hippe blousje dat helemaal van nu is. 


Klaarmaken voor een feestje

Ook als ik een feestje heb, mag ik blij zijn als ik 10 hele minuten heb om mezelf enigszins toonbaar te maken. Niks geen nieuwe outfit, ik check mijn inmiddels zwaar uitgedunde kledingkast en grijp een blousje van 2 jaar terug en een spijkerbroek waarvan ik weet dat mijn benen er goed in uitkomen. 

Dan pas ik mijn talenten van snelvisagie toe en warempel er staat one hot mama voor de spiegel. Ik schiet de laarsjes van het vorig seizoen aan en ik ben klaar om te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten