woensdag 8 februari 2017

Grappige uitspraken van je kind | Mamablog met humor
“Sexy butt”, “shake your ass” en “sexy sexy”. Nee, dit is geen blog over de welgevormde rondingen van mijn achterwerk en hoe ik daar dagelijks mijn lief mee verleid. Het gaat over de uitspraken die sinds een paar weken favoriet zijn bij mijn meisjes van drie en zes.

Iedere fase van opgroeien lijkt gepaard te gaan met een paar favoriete kreten en een hoop gegiebel. Tot voor kort hoorden wij vooral: poepscheet, plaskont en ander poep- en plasgeorienteerde vocabulaire.

Maar we zijn weer een fase verder en nu hebben de uitspraken een ander favoriet onderwerp:
Alles is opeens “sexy sexy”. Staat de kleinste met een nieuwe sprookjesjurk voor de spiegel is dat “sexy sexy”. Ook haar oudere zus is sexy. Het eten is tegenwoordig ook sexy, net zoals puppy Sammie (sexy Sammie) en zelfs Frozen moet eraan geloven (Elsa is heel sexy). Als je vraagt wat dat sexy dan betekent, krijg je een vaag antwoord.

Het schijnt dat kinderen de woordkeuze van hun ouders overnemen, maar waar dat “sexy” vandaan komt is mij een raadsel. In ieder geval niet uit mijn mond. Misschien dat mijn wederhelft stiekem voor de spiegel staat en zichzelf dan toeroept in deze bewoordingen, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Wat betreft het “shake your ass, wash your ass” is mijn inbreng niet geheel te verwaarlozen. Wat wil je als je drie keer per week samen met je meisjes onder de douche staat. Een beetje humor zorgt meestal voor het gewenste doucheresultaat. Dus staan wij regelmatig, onder luid gezang van “Shake your ass, wash your ass” synchroon onze booties te schudden waarna de meiden zichzelf goed afsoppen. Ik weet niet of Mystikal blij zal zijn met onze verbastering van zijn hit “Shake ya ass, but watch yourself”, maar bij ons onder douche loopt het als een trein.

Het was mooi geweest als dit nummer alleen werd gezongen tijdens onze doucheactiviteiten, maar ze shaken hun ass nu te pas en te onpas, dus ook in de supermarkt en bij de slager op de hoek. Gelukkig vindt “het publiek” het over het algemeen wel schattig. En zolang ze alleen hun kontje erbij schudden en geen suggestieve blikken geven of een striptease erbij uitvoeren kan mama er nog steeds om lachen.


Ik ben heel benieuwd wat de volgende fase ons gaat brengen, ik houd je op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten