zondag 12 februari 2017

Zeven redenen waarom ook jij mamablogger wilt worden | Mamablog met humor

Ik ben nu een klein jaartje bezig met bloggen over mijn werk, kinderen en alles wat daarbij komt kijken. En ik moet zeggen: het bevalt prima. Gaandeweg heb ik ontdekt dat bloggen zo zijn voordelen heeft:

1 #Een blog legt momenten vast

Kinderen worden snel groot. Voordat je het weet zijn jouw twee dotjes veranderd in een stel onhandelbare pubers waar niets mee te beginnen is.
Door te bloggen over je kids blijven herinneringen over de tijd dat ze klein waren altijd bewaard. Dingen die je normaal gesproken al lang vergeten zou zijn, kun je later nog eens teruglezen. Zelfs kleine dingen, zoals grappige uitspraken (“Ik schrok me DE hoedje” van de jongste) of op wie je dochter verliefd was als kleuter (Liam).


2 #Een blog geeft steun

Als je een openbare blog hebt, kunnen mensen reageren. Het klinkt raar, maar het geeft echt steun als mensen je laten weten dat ze zich in je blog herkennen, je blog liken of een leuke opmerking achter laten. Zo weet je dat je echt niet de enige bent die tegen bepaalde problemen aanloopt en dat voelt vaak een stuk beter.

3 #Een blog werkt bevrijdend

Als ik een blunder maak of iets genants meemaak (gebeurt nogal eens), denk ik tegenwoordig: ha, leuk onderwerp voor een blog! Zo heb ik geblogd over hondenpoep in mijn handtas, het feit dat ik niet meer in mijn skibroek pastte en over de gribuszooi in huis. 

Door er met enige humor over te schrijven, veranderde mijn humeur direct. De leuke reacties die na het posten verschijnen doen al helemaal wonderen.

4 #Een blog helpt je gedachten te structureren

Soms zijn er dingen waar je je zorgen over maakt of die niet zo leuk zijn. Toegegeven: het is nogal wat als andere mensen daar over lezen. Je stelt je er behoorlijk kwetsbaar mee op.
Het schrijven over een probleem in een blog zorgt er voor dat je je gedachten sneller op een rijtje krijgt. Vaak is de oplossing daardoor sneller in zicht.

5 #Een blog laat jou zien zoals je bent

Jouw kennissen en vrienden leren je (nog) beter kennen door het lezen van je blog. Misschien ben je normaal gesproken niet zo'n prater en kunnen mensen niet snel zien wat in je omgaat (Who? me?).
Ik vind het altijd leuk en verrassend als een vage kennis mij bijvoorbeeld vraagt: “Hoe gaat het met het lijnen, is het nog steeds zo zwaar?”. Terwijl ik de betreffende persoon al zeker een jaar niet heb gesproken.

6 #Een blog vergroot je algemene kennis

Als mama blogger vertel je vaak over een persoonlijke ervaring. Maar vaak ligt er een bepaald onderwerp aan ten grondslag. Om een goede blog te schrijven, is het handig om je in het onderwerp te verdiepen. En doordat je dit voor heel veel verschillende onderwerpen doet, krijg je een dijk aan algemene kennis.


7 #Een blog biedt mogelijkheden om geld te verdienen

Wanneer je in de loop der tijd een grote groep vaste lezers hebt verzameld, ben je interessant voor bedrijven. Zij betalen aanzienlijke bedragen aan belangrijke social influencers, simpelweg om hun product te testen en er een blog over te schrijven.

Zelfs als blogger met bescheiden clubje volgers zijn er legio mogelijkheden om iets met je blog te verdienen. Welliswaar geen bedragen met drie nullen, maar gratis producten behoren zeker tot de mogelijkheden.

Er zijn ook andere mogelijkheden om een centje met je blog bij te verdienen, door het plaatsen van advertenties of affiliate links.

Geld verdienen met bloggen mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van je blog. Spaarzaamheid is dus geboden. Bij teveel advertorials en productreviews haken lezers af.Conclusie

Super als ik je heb kunnen overtuigen om ook te gaan bloggen! Ik ben benieuwd, dus stuur me vooral een linkje naar je spiksplinternieuwe blog.

Hulp nodig bij het schrijven van een succesvolle blog? Lees mijn volgende blog: Negen onmisbare tips voorsuccesvol bloggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten