maandag 20 februari 2017

Help, mama heeft jeuk! | Mamablog met humor

jeuk galbulten netelroos blog
Het gebeurde op een ochtend als ieder andere ochtend. Ik stond onder de douche en toen zag ik het. Kleine rode bultjes ter hoogte van mijn knieën. 

Verlate waterpokken

Na een nadere inspectie van mijn lichaam bleken de kleine rode rakkers ook op mijn bovenbenen en buik te zitten. Wat was dit in hemelsnaam? Een verlaat geval van waterpokken of 1 van die andere kinderziektes? Had ik die niet al gehad? 

Contact met de dokter

Na een snelle afdroogbeurt belde ik mijn dokter en probeerde de bultvorming zo specifiek mogelijk te omschrijven. "Galbulten" was zijn nuchtere conclusie. 
Hoe kom ik in 's hemelsnaam aan galbulten? Volgens mijn dokter kunnen deze bultjes gewoon ontstaan na een te hete douche. Ik douche al jaren op de heetste stand maar heb nog nooit een bultje gezien. Ben ik op mijn achterdertigste spontaan allergisch geworden voor heet water?

Galbulten of netelroos

Na nader onderzoek op google vond ik de officiële term voor het fenomeen dat zich op mijn lichaam had gemanifesteerd: Netelroos. Even een kleine tip, vermijd de afbeeldingen op google, want je wordt er spontaan misselijk van.  

Netelroos kan door diverse oorzaken ontstaan, onder meer door koude of warmte, het gebruik van antibiotica en stress. Combineer die drie dingen samen en je krijgt zoiets als dat op mijn lichaam zit. 

Chronische netelroos


Het zou vanzelf moeten overgaan. Maar er schijnt ook nog zoiets als chronische netelroos te bestaan. Laten we hopen dat ik die variant niet heb.


Heel veel jeuk

Wat er ook bij vermeld stond: Het jeukt als de hel. Daar hadden ze gelijk in. 's avonds had ik zo'n jeuk dat ik doorging met krabben op mijn enkels totdat het bloedde. Vandaag heb ik me van top tot teen ingesmeerd met het stinkende middeltje dat we ook gebruikten toen mijn jongste waterpokken had. Het gaf enigszins verlichting, maar nou weet ik wat die kleine heeft moeten doorstaan. 


Relativeren

Ik troost me met de gedachte dat het winter is. En dat ik mijn pokdalige lijf kan verstoppen in truien en lange broeken. Voorlopig dan, want blijkbaar komt netelroos ook voor in het gezicht. Geloof me, tegen die bultvorming kan geen long-lasting foundation op. 

Volgens Google vertrekken de rode rakkers net zo spontaan als dat ze gekomen zijn. Laten we hopen dat dit voor mijn afspraak met die belangrijke klant is. Een pokdalig gezicht in combinatie met chronisch krabben is naast heel irritant ook niet goed voor de verkoop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten