dinsdag 12 april 2016

Bezoekje aan De Efteling met kids | Mamablog met humor

Yes, afgelopen weekend was het eindelijk zover! We gingen met het gezin naar Bosrijk, het prachtige vakantiepark van de Efteling. Aangezien de Efteling voor ons maar een half uurtje rijden is, brengen wij trouw ieder jaar een bezoekje aan de Efteling met de kids.

Het is een beetje nostalgie, aangezien mijn lief en ik als kind ook ieder jaar door het dolle heen waren als we een dagje naar de Efteling gingen. Deze familietraditie willen we graag doorgeven aan onze kinderen.

Dit was de eerste keer dat we in vakantiepark Bosrijk logeerden en maar liefst drie dagen achter elkaar van de Efteling konden genieten. Een aanrader, wat mij betreft!

We hebben alles kunnen zien en doen wat er mogelijk is met twee kids van drie en zes. Daarnaast was er tijd voor koffie op het terras, een uitgebreide lunch en gewoonweg op een bankje genieten van al het moois én het zonnetje op ons bol.

Uniek aan de Efteling is dat werkelijk al je zintuigen geprikkeld worden.
In de Droomvlucht kun je mysterieuze zwevende kastelen onder een sterrenhemel aanschouwen en zie je schattige elfjes in prachtige bloementuinen voorbij komen.
Je ruikt de lentebloesem als je de Chinese Nachtegaal met een bezoekje vereert en je waant je in een echt oerwoud als je de geluiden hoort in Fata Morgana.
Je fietst je een ongeluk in de kleine treintjes maar geniet intens van het stralend gezichtje naast je.
En de kriebels in je buik van het schommelschip, de kookpotjes en de Bob zorgen na een half uur nog steeds voor een misselijk maar voldaan gevoel.

Ik vond het geweldig dat mijn oudste nu lang genoeg was en eindelijk durf had om ook in de “spannende” attracties te gaan.
Aangezien ik een stoere mama ben en papa een zwakke maag heeft, zou ik haar wel even vergezellen in houten achtbaan Joris en de Draak. Na een aantal keer de afdaling live te hebben aanschouwt, werd ik steeds zenuwachtiger.
Toen kwam het moment suprême en gingen we met een rotgang de achtbaan af. Ik geloof dat heel de Efteling mij heeft horen gillen en mijn dochter nu doof is aan één oor.

Mijn jongste van drie is een geval apart. Het allerleukste vond ze het schommelschip, waardoor papa en mama gedwongen waren hier nog een tweede keer in te gaan en kotsmisselijk te worden.
Het spookhuis vond ze niet eng, maar de Fata Morgana des te enger. Nou moet ik zeggen dat ik me ook verbaasde over alle enge gezichten en naargeestige tafereeltjes die daar plaatsvonden. Dat had ik als kind nooit zo bewust meegemaakt.

Gelachen, gegierd en gebruld hebben we in wildwaterbaan Piranha. Daar hebben we geprobeerd de grote golven en de watervallen te ontwijken, met wisselend resultaat. Toen papa schreeuwde: “Aahhh, mijn kont is helemaal nat” hadden de kids het niet meer. Happy times!

En dan het Sprookjesbos. Wat mij betreft echt een pareltje in de Efteling. Je kunt er heerlijk wandelen terwijl je geniet van de blikken van verbazing en verwondering van je kinderen. Lieve kabouterhuisjes, prachtige prinsessen, een gigantische reus, de draak, de zeven geitjes en Pinokkio, wat wil een kind nog meer? Sla vooral “Het meisje met de zwavelstokjes” niet over. Prachtig weergeven met onder meer hologrammen en een verhaal waar je een brok van in de keel krijgt.

Bosrijk
De huisjes in Bosrijk zijn prachtig karakteristiek, voorzien van een ruime tuin en werkelijk van alle gemakken voorzien.
Ook het park Bosrijk is een plaatje met veel groen en bos, originele speeltuinen, bezienswaardigheden (o.a. het kasteel van Klaas Vaak in de grote vijver en de broertjes en zusjes van de sprookjesboom).
Tel daar de sfeervolle restaurantjes en een gezellig zwembad bij op en je hebt een heerlijk weekend, midweek of week voor het hele gezin, zélfs als je geen bezoekje aan de Efteling brengt.

Must-see in Bosrijk is het dagelijks bezoekje van Klaas Vaak om acht uur onder de poort van het hoofdgebouw. De kids vonden het geweldig en papa en mama konden de humor van Klaas Vaak en zandkabouter ook waarderen.

Jammer genoeg komt aan alles een einde en tuften wij afgelopen zondagavond moe maar voldaan naar huis. Volgend jaar zeker weer!


Wil je het complete fotoverslag van ons bezoek aan de Efteling zien? Neem dan een kijkje op Instagram: https://www.instagram.com/moepa_kids/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten