woensdag 8 maart 2017

Help, mama is ziek!

mama ziek griep verkouden verkoudheid
Na de buikloop, diverse verkoudheden en een griepvirus van mijn twee meisjes te hebben getrotseerd, dacht ik echt deze keer de dans te hebben ontsprongen. Zelfs de landelijke griepgolf leek geen effect op mij te hebben.
Tot en met afgelopen zondag dan. Na de hele nacht op de bank te hebben gezeten om onafgebroken te hoesten (liggen ging niet), moest ik concluderen dat die rotzakken me toch weer te pakken hadden gekregen. En met rotzakken bedoel ik de bacillen van mijn kids,
Door al die rondzwervende bacteriën, bacillen en virussen op school zijn mijn kids regelmatig verkouden.  Dat is meestal na een dag of twee weer voorbij en dan rennen ze weer net zo vrolijk door het huis als voorheen. 
Als ik de pech heb dat ze mij besmetten, kom ik er minder makkelijk van af: de verkoudheid openbaart zich bij mij direct als griep of luchtweginfectie en ik heb daar zeker een week voor nodig om bij te komen.
Bijkomen, lukt dat eigenlijk wel als zieke mama?
Voordat ik kinderen had, betekende ziek zijn de dag liggende op de bank doorbrengen, terwijl ik:
a) tv keek;
b) een tijdschrift las;
c) een dutje deed.
Mét kids betekent dat het gezinsleven toch door moet draaien, ziek of niet. Oftewel, ondanks dat jij je zwak, ziek en misselijk voelt, zorg je  voor de kids, maak je het avondeten klaar, werk je een strijk weg, vouw je de was, laat je de hond uit, etc. etc.  Dat moet toch anders kunnen?

Hoe kom je als zieke moeder de week door?

  1. Vraag hulp
Het zal onze Calvinistische inslag zijn, maar wij moeders vragen niet graag om hulp. Waarom eigenlijk niet? Het maakt het leven een stuk gemakkelijker.
Dus vraag je eigen moeder of ze je een pannetje soep langs komt brengen (alle zieken willen uiteindelijk hun moeder, zelfs als je veertig bent). Voordat je het weet heeft je mama ongevraagd de zooi in huis aan kant gebracht. En als je echt geluk hebt, neemt ze zelfs je strijk mee naar huis.
Enne, je vriend / mam / samenwoonpartner kan toch ook koken? Hij is toch niet omgekomen van de honger toen hij nog op zichzelf woonde? Ik bedoel maar.
  1. Laat de boel de boel
Ja, ik weet het, er liggen nog manden vol met vieze en schone was en strijkgoed dat op een strijkbeurt wacht. En, ja de kinderkamers kunnen ook wel een goede stofzuigbeurt gebruiken. Who cares? Dit kun je ook prima doen als je weer beter bent. Dus. Laat vooral de boel de boel.
  1. Regel speelafspraken
Je houdt superveel van je kindjes, maar als je ziek bent, kun je ze wel achter het behang plakken.  Een paar appjes in je mamanetwerk en je hebt zo een paar playdates voor je kids geregeld. Bijkomend voordeel: Je hoeft ook niet met je verrotte zieke hoofd naar school te racen om je kinderen op te halen.
  1. Lang leve Netflix en de I-pad
Okay, teveel TV en I-pad is niet goed voor je kids, dat weten we allemaal. (zie ook mijn   mijn blog Generatie I-pad en co).  Echter in tijden van ziekte breekt de nood wetten. 
Met een Netflix-abonnement ben je er zeker van dat je op ieder gewenst moment een tekenfilm of serie kunt opzetten waar ze zo een uurtje zoet mee zijn.  Of geef ze de I-pad, kunnen ze helemaal zelf bepalen wat ze willen zien. 
Kun jij nog even een extra dutje op de bank doen. You’re welcome!
Ennnn? Voel je je al wat beter? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten