donderdag 20 oktober 2016

Afvallen met dieetpillen, ja of nee?

afslankpillen die werken
Het is oneerlijk, maar helaas geldt dat naarmate je ouder wordt, je stofwisseling steeds een beetje trager gaat werken. Vanaf mijn dertigste is dit helaas bij mij ook het geval. 
Voordat ik zwanger werd, had ik een snelle stofwisseling en behoorde ik tot de gelukkige dames die alles konden eten zonder aan te komen. De goede oude tijd is definitief voorbij. Ik hoef alleen maar te kijken naar een hamburger, toastje met brie of chocolade en ik kom al aan. 

Maar wat te doen om af te vallen? Ga ik actief sporten, een dieet volgen of een dieetpil slikken?


Ervaring met diëtenIn mijn vorige blogs heb je misschien al wel gelezen dat ik in de afgelopen jaren toch een paar extra kilo's met me mee ben gaan dragen. En net als een aantal van jullie zou ik deze kilo's graag kwijtraken.


Afvallen na mijn twee zwangerschappen met behulp van een koolhydraatarm dieet is in het verleden succesvol geweest. Echter ging het verrekte langzaam en de laatste paar zwangerschapskilo's ben ik nooit verloren.

Na een paar halfslachtige afvalpogingen heb ik mezelf eindelijk zover gekregen om met goede moed weer aan een koolhydraatarm dieet te beginnen – en vol te houden (al een hele week).

Helaas is mijn gewichtsafname tot nu toe minimaal, terwijl ik me toch echt trouw aan mijn dieet houd (ja echt waar, geen gesmokkel hier). Ondertussen raak ik gefrustreerd van de rauwe worteltjes tussen de middag en het avondeten zonder aardappelen, pasta, rijst quinoa of andere koolhydraatrijke / vullende substantie.

De combinatie van minimale afname in gewicht met maximale frustratie over het eten is vaak de reden dat ik mijn lijnpoging uiteindelijk staak.  Als ik toch niet afval ,terwijl ik alleen maar gezond eet, waarom zou ik mezelf dan in 's hemelsnaam al die lekkere dingen ontzeggen?

Rationeel weet ik wel dat ik binnen een week niet meteen een paar kilo kan afvallen.  Bovendien zou dat ook helemaal niet gezond zijn, maar mijn gevoel zegt iets anders. IK WIL RESULTAAT ZIEN EN NU!

Twijfels over afslankpillen

Misschien is de tijd gekomen om mijn horizon te verbreden. Ik kom de laatste tijd steeds meer mensen tegen die een afslankpilletje heben gebruikt, vaak met indrukwekkend resultaat.

dieetpillen gevaren
Ik ben altijd sceptisch geweest over afslankpillen. Een dieetpil om af te vallen, dat kan toch nooit goed zijn?

Ik had zo mijn twijfels bij:
  • welke ingrediënten ze allemaal in die pillen stoppen;
  • of het gebruik ervan veilig is;
  • of ze niet gevaarlijk voor je lichaam zijn;
  • of je niet weer kilo's aankomt zodra je stopt;
  • Of ik niet de hele dag hyper zou zijn vanwege de energieopwekkende stoffen zoals cafeïne e.d. die in de pil kunnen zitten.
Kortom, ik had nogal wat kritische gedachten over dieetpillen, waardoor ik het gebruik in het verleden niet eens heb overwogen. Tot nu dan.

Natuurlijke afslankpillen als alternatief

Natuurlijke dieetpil Bioslimforte
Er heeft namelijk een behoorlijke ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van afslankpillen. 
Waren er vroeger alleen dieetpillen in omloop die speed of een andere amfetimineachtige stof bevatten, tegenwoordig zijn er ook afslankpillen die uit 100% natuurlijke stoffen bestaan. En 100% natuurlijk, dat spreekt me wel aan.
Ik sprak over deze "natuurlijke" dieetpillen met Elise Tahalele van BioSlankForte die werkt met BioSlim Forte dieetpillen. Bioslimforte is een 100% natuurlijke afslankpil afkomstig uit Indonesië. Elise geeft aan dat deze pil ideaal is voor mensen die enkele kilo's  willen afvallen en graag normaal willen blijven eten. Naast het verlies in gewicht kan deze natuurlijke afslankpil ook zorgen voor extra energie en bevat de pil een gezonde dosis vitaminen.(ja graag, met twee rondspringende kinderen in huis!)

Bij een gewoon eetpatroon van drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag in combinatie met het drinken van twee liter water zou je tot wel tien (!) kilo in drie maanden kunnen kwijtraken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dat klinkt mij als muziek in mijn oren! Gewoon eten wat de pot schaft en toch kilo's verliezen, hoe makkelijk is dat?

Na drie maanden kun je stoppen met de pil en blijf je als het goed is op gewicht - ten minste als je je aan je normale eetpatroon houdt. 

Gezond eetpatroon

Maar wat is een normaal eetpatroon? Waarschijnlijk niet dat je 's avonds nog van alles voor de TV naar binnen werkt. 
Zoals met alle afslankhulpmiddelen hebben deze het meeste effect wanneer je naast het gebruik van de pil een gezond eetpatroon hebt. Elise noemt bepaalde do's and don'ts:

Vooral doen:
  • Eet met variatie, dus vooral niet iedere dag hetzelfde; Op die manier krijgt je lichaam niet de kans om te "wennen"aan bepaalde voedingsmiddelen.
  • Beperk de koolhydraten in de eerste weken tot één maaltijd per dag. De rest van de dag zoveel mogelijk koolhydraatvrij dus.
  • Drink minimaal twee liter water per dag naast je koffie of thee.
Vooral niet doen:
  • Het ontbijt overslaan. De kans is groot dat je de hele dag gaat snaaien en dus uiteindelijk meer eet. Een goed ontbijt brengt de stofwisseling op gang en zorgt voor een langere verzadiging.
Nadelen van de afslankpil kunnen zijn dat in het begin je mond wat droog kan aanvoelen (vanwege de afvoer van afvalstoffen), je je wat duizelig kunt voelen en mogelijk last kunt krijgen van koude voeten en handen (die had ik toch al, vraag maar aan mijn wederhelft).

Ook zijn de pillen zeker niet goedkoop. Niet erg als je daarmee ook het gewenste afvalresultaat bereikt, maar jammer als uiteindelijk toch voortijdig besluit om met de kuur te stoppen. 

Op internet kun je heel wat meer voors en tegens van afslankpillen lezen. Ja, je leest het goed, er zijn ook duidelijke tegens ten aanzien van natuurlijke afslankpillen. Belangrijk is dat je je vantevoren goed oriënteert en inleest, zodat je ook echt een weloverwogen keuze kunt maken óf en welke afslankpil je gaat slikken.

Ik sta er nu wel voor open om de BioSlankForte afslankpil te proberen. En vanaf vandaag ga ik iedere ochtend een pilletje voor mijn ontbijt innemen. Hopelijk vallen de bijwerkingen mee en ben ik over drie maanden daadwerkelijk tien kilo slanker. Voor zeven kilo minder teken ik ook hoor.


Meer informatie over Bioslimforte afslankpillen? Kijk eens op de website van Bioslankforte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten